Druženje uz žilete i drugo smeće

Građani tvrde da je na Sastavcima prljavo, Glavni grad negira i kaže da je plaža očišćena prije početka manifestacije “Ajmo na Moraču”
2764 pregleda 3 komentar(a)
Dio otpada sa plaže na Sastavcima, Foto: Facebook
Dio otpada sa plaže na Sastavcima, Foto: Facebook

Manifestacija Glavnog grada “Ajmo na Moraču”, koja je zvanično počela 2. avgusta, naišla je na kritike dijela građana, posjetilaca događaja, koji su nezadovoljni jer, kako navode, nadležni nisu očistili plažu na Sastavcima, prostor na kojem je sve organizovano.

Redakciji “Vijesti” proslijeđene su fotografije, a na jednoj od njih je plastični tanjir u koji su dvije mlađe žene koje su na manifestaciju došle sa djecom, stavile otpad koji su našle na dijelu plaže gdje su se smjestile tokom posjete. Među otpadom je bilo i žileta.

Tvrde da su tokom boravka na manifestaciji “Ajmo na Moraču”, pronašle organizatore i odnijele im pokupljeno smeće.

Iz Glavnog grada “Vijestima” su kazali da im se niko od građana nije žalio i da su radnici “Čistoće” i “Zelenila” prije početka manifestacije očistili plažu na Sastavcima.

“Glavni grad nije dobio prigovor od strane građana na prostor na kojem se manifestacija ‘Ajmo na Moraču’ održava. Takođe, nijedan prigovor nije stigao ni na adresu organizatora koji su bili prisutni tokom otvaranja. Sa druge strane, ekipe gradskog ‘Zelenila’ i ‘Čistoće’ prethodno su i pored redovnih aktivnosti dodatno obišle kompletan prostor uoči početka manifestacije”, kazali su redakciji iz Glavnog grada.

Nezadovoljne majke poručile su nadležnima “da budu spremni da snose odgovornost i moguće posljedice, ako zbog njihovog nemara neko od građana ili djece bude ozlijeđen”. “Kao majka, pitam ih ko bi bio odgovoran da se neko od nas posjekao na onaj žilet ili zarđalu žicu i navukao neku infekciju”, pitala je jedna od posjetiteljki.

Bonus video: