"Simović protiv gradnje vojnog poligona na Sinjajevini"

"Bjelopavlićke familije svjedoče da im je bio gost i da su imali prijatne razgovore sa njim. Jasno se sjećamo kada je rekao da će vojni poligon nanijeti nenadoknadivu štetu Sinjajevini", rekao je predstavnik Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu Aleksandar Milatović
13414 pregleda 10 komentar(a)
Današnje okupljanje ispred Ministarstva odbrane, Foto: Luka Zeković
Današnje okupljanje ispred Ministarstva odbrane, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.08.2019. 19:54h

Predstavnik Građanske inicijative (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu Aleksandar Milatović tvrdi da je ministar poljoprivrede i ruralnog ravoja Milutin Simović kazao da će vojni poligon nanijeti nenadoknadivu štetu Sinjajevini.

"Bjelopavlićke familije svjedoče da im je bio gost i da su imali prijatne razgovore sa njim. Jasno se sjećamo kada je rekao da će vojni poligon nanijeti nenadoknadivu štetu Sinjajevini", naveo je Milatović.

Sakupljanje potpisa da se Sinjajevina proglasi park prirodom preko servisa Javne uprave završeno je danas, a peticija je automatski proslijeđena Vladi.

Predstavnici Građanske inicijative (GI) Sačuvajmo Sinjajevinu i Koalicije za održivi razvoj, kazali su da je prikupljeno dovoljno potpisa, odnosno preko tri hiljade i poručili da očekuju da nadležni tu planinu proglase zaštićenim područjem.

Kako su pojasnili u elektronskoj bazi ima preko 3.300 potpisa, ali na papiru je peticiju potpisalo preko 6.000 građana.

Milatović je istakao da će se obratiti i ministrima poljoprivrede i ruralnog razvoja i turizma i održivog razvoja, Milutinu Simoviću i Pavlu Raduloviću, tražeći da poštuju volju naroda.

On je istakao da od ministra odbrane Predraga Boškovića traže izvinjenje, jer ih je proglasio državnim neprijateljima.

“Mi volimo svoju zemlju, branimo njena prirodna bogatstva, to je patriotizam”, istakao je Milatović.

Predstavnik Koalicije za održivi razvoj Aleksandar Perović je istakao da na Sinjajevini ne treba da bude vojni poligon, da se čuju zvuci bombi, pucnji.

On je kazao da treba da se čuje samo zvuk čaktara.

“Kroz istoriju i ratove, narod Crne Gore se spasavao krijući se upravo na takvim prirodnim ljepotama, kao što je Sinjajevina. Nijesu prirodne ljepote Crne Gore sačuvali nikakvi političari, politikolozi, nekadašnji bijeli orlovi, crveni, žuti ili ko zna kakvi”, istakao je Perović.

On je naglasio da su u odbranu Sinjajevine ustali istinski zaljubljenici u prirodu, koji ne nose bedževe na reverima odijela.

“Već koji su bili tamo na licu mjesta, upoznali se sa prirodnim ljepotama”, kazao je Perović. Sa pres konferencije, održane danas, ispred Ministarstva odbrane poručeno je da neće odustati od zaštite Sinjajevine.

Bonus video: