Na Orjenskom sedlu održano bućarsko prvenstvo

564 pregleda 0 komentar(a)
Bućarsko prvenstvo na Orjenu, Foto: PK Subra
Bućarsko prvenstvo na Orjenu, Foto: PK Subra

Ekip BK Val pobjednik je petog izdanje revijalnog bućarskog prvenstva na Orjenskom sedlu (1600 m) koji je okupio osam bućarskih ekipa iz sve tri bokeljske opštine.

Drugo mjesto pripalo BK „Meljine“. Treće mjesto zauzeo je BK „Bijela“.Učestvoval su ekipe „Subra“, BK Palma, BK Jadran i dvije ekipe BK Bahus.

Dominacija Novljana nastavljena je i u ovom prilikom uvedenoj disciplini – gađanju buće, gdje je trijumfovao je Đuro Milanović (BK Vala). Drugi je bio Stijepčević Niko, član BK Palma iz Tivta , a treće mjesto je osvojio Šerović Dario (BK Val). Događaj je započeo odavanjem pošte tragično nastradalom crnogorskom planinaru, Milanu Radoviću, Organizator i domaćin je bio Planinarski klub Subra, a tehnički organizator – bućarski klub "Val".

“Koliko god sportska komponenta događaja bila značajna, ono što svake godine iznova navodi učesnike na izlazak na jedno od najudaljenijih i najizolovanijih mjesta u našem zaleđu, nije puko takmičenje, već planinska priroda i druženje. Na Orjenskom sedlu prirodni uslovi su za ljetnje bavljenje bućanjem su više nego povoljni, a obnovom zoga 2015. godine, ponovo su stvoreni uslovi za njegovanje ove sportske discipline, ali još više za povratak bućanja kao dijela nekadašnjeg načina življenja, karakterističnog za cjelokupno jadransko priobalje i njegovo zaleđe”, naveli su organizatori.

Bonus video: