EPCG: Neka A1 slobodno plati dug za struju sa bilo kojeg računa

"Tvrdnje menadžmenta A1 televizije doživljavamo samo kao nevješti pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da A1 TV nije izmirila tri mjesečne fakture za električnu energiju"
2133 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti

Odlučno demantujemo navode odgovornih u A1 televiziji o tome da je upozorenje EPCG o mogućem isključenju sa elektro mreže zbog dugovanja za utrošenu električnu energiju "još jedan pokušaj pritiska i opstrukcije kompanija iz Atlas grupe", saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Navode i da prvi put čuju da je EPCG "odbila navodni prijedlog A1" da, zbog određenih tehničkih problema, svoja dugovanja izmiri sa drugog računa.

"Stoga, pozivamo A1 TV da slobodno, sa bilo kojeg računa, uplate dug za utrošenu električnu energiju. Tvrdnje menadžmenta A1 televizije doživljavamo samo kao nevješti pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da A1 TV nije izmirila tri mjesečne fakture za električnu energiju. EPCG je, shodno važećem Zakonu o energetici i Pravilima o snabdijevanju električnom energijom dužna da, kao i sve ostale kupce u ovakvoj situaciju, upozori kupca na mogućnost primjene krajnje mjere, odnosno isključenja sa mreže. To je jedini i isključivi razlog našeg upozorenja koje smo toj medijskoj kući dostavili 15. avgusta ove godine, a koje istovremeno treba shvatiti i kao poziv menadžmentu A1 da zajednički pronađemo način za izmirenje zaostalih potraživanja, pri čemu je svim kupcima električne energije u Crnoj Gori, pa i A1 televiziji, otvorena mogućnost zaključivanja Protokola o izmirenju duga u više mjesečnih rata, kao izuzetna povoljnost i svojevrstan vid beskamatnog kredita", navodi se u reagovanju EPCG.

Dodaju i da "svi ostali navodi A1 televizije koji, osim poslovne, imaju bilo koju drugu konotaciju, ne zaslužuju bilo kakav komentar".

Bonus video: