GRAFITI SE POJAVILI NA ZGRADAMA

Ratni zločinac preplavio Bar

Komunalna policija ne zna kada će ukloniti šablone sa likom Ratka Mladića koji su se pojavili na zgradama
32697 pregleda 142 komentar(a)
Ratni zločinac "ukrašava" fasade, Foto: Čitalac reporter
Ratni zločinac "ukrašava" fasade, Foto: Čitalac reporter

Šablon grafiti (stensil) sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića preplavili su Bar i nalaze se na fasadama nekoliko zgrada u samom centru Bara.

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da će barem još neko vrijeme ratni zapovjednik Vojske Republike Srpske, koji je osuđen zbog genocida i niza zločina protiv čovječnosti, “ukrašavati” zgrade u gradu prepoznatom po svojoj multikulturalnosti.

“Vijesti” su barsku Komunalnu policiju pitale za stav o ovim grafitima, da li smatraju da im je mjesto na barskim fasadama, te šta će preduzeti ako smatraju da nije.

“Odlukom o komunalnom uređenju grada propisano je da održavanje spoljašnjeg dijela zgrada obezbjeđuje skupština etažnih vlasnika i upravnik stambene zgrade. Kako inspekcijski nadzor nad sprovođenjem odredaba navedene Odluke vrši Komunalna policija u skladu sa propisima o inspekcijskom nadzoru, ista preduzima mjere i radnje u cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti. Napominjemo da će Komunalna policija u cilju efikasnog rješavanja navedene nepravilnosti angažovati po potrebi d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar, kako bi spoljni djelovi zgrada bili u ispravnom i čistom stanju”, navodi se u odgovoru barske Komunalne policije.

Iz d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar, “Vijestima” je juče rečeno da im ovim povodom nije stizao nikakav dopis iz Komunalne policije.

Preporučujemo za Vas