RIBOLOVCI SUMNJAJU DA JE NAMJERNO OTROVANA

Uginula riba i dalje pluta Limom

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenulo izviđaj, u ribolovnom društvu "Sinjavac" očekuju da se u što kraćem roku saznaju izvršioci
2561 pregleda 4 komentar(a)
Uginula riba u Limu, Foto: Euromost
Uginula riba u Limu, Foto: Euromost

Predsjednik ribolovnog društva "Sinjavac" Ismet Softić kazao je da na toku Lima kroz Bijelo Polje danas ima mnogo više mrtve ribe nego juče.

Na dvije lokacije na toku Lima kroz Bijelo Polje, sportski ribolovci juče su pronašli veću količinu uginule ribe.

Softić je za portal sjevercg kazao da sumnjaju da je jutros "trovanje nastavljeno".

"I danas su na Limu izašle sve inspekcije, kao i policija, tako da očekujemo da se ispita, da li je i danas nastavljeno trovanje ribe, ili je ovo danas reakcija otrova od juče", kazao je Softić za portal sjevercg.

On je naveo da je Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenuo izviđaj i da očekuju da se u što kraćem roku saznaju izvršioci, ovog krivičnog djela i protiv istih podnese krivična prijava.

Aktivisti nevladine organizacije Euromost, koji već drugi dan obilaze rijeku Lim, navode da do sada, nikada nije zabilježeno ovoliko trovanje ribe.

Kazali su da riba non stop mrtva pluta nizvodno, od industrijske zone pa sve do Gubavča i nizvodno ka Srbiji, te da je ovo ekološka katastrofa velikih razmjera.

Euromost je pozvao Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja da se uključi u čitav slučaj i očekuju da se u što kraćem roku objave prvi rezultati trovanja ribe na Limu.