Tivat: Održana manifestacija "Street day"

490 pregleda 0 komentar(a)
Street day u Tivtu, Foto: Opština Tivat
Street day u Tivtu, Foto: Opština Tivat

Prvi „Street Day“ u Tivtu održan je u utorak poslijepodne u organizaciji Sekretarijata za komunalne poslove saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat, uz učešće građana, turista, mališana vrtićkog i školskog uzrasta i drugih ljubitelja sportsko-zabavnih aktivnosti.

Interaktivna manifestacija dio je aktivnosti planiranih u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti. Maštovita akcija upriličena je u ulici Druge dalmatinske brigade u centru grada, koja je na dva sata bila zatvorena za saobraćaj i prepuštena mašti učesnika za igru, učenje, kreacije, serviranje ukusnih đakonija, umjetničko oslikavanje dječijih lica, učenje sporta, plesa, crtanja i još mnogo toga.

„Zadovoljstvo prolaznika, koji su se zaintrigirano se raspitivali o kakvoj manifestaciji je riječ, je bila više nego očigledna, mnogi su se spontano i pridužili događaju ne krijući oduševljenje. Ugostitelji iz objekata u neposrednom okruženju nisu krili zadovoljstvo, i obezbijedili su asistenciju ovom nesvakidašnjem događaju.“- saopšteno je juče tim povodom iz Opštine.

Kreativno osmišljenu aktivnost učešćem su podržali: OŠ „Drago Milović“, „Arcadia Academy“, „Knightsbridge school“, šahisti Tivta, KK klub Probasket Tivat, Dom zdravlja Tivat, i „Moja podrška dojenju Crna Gora“. Akciju su podržali i restoran Montenegrino, Addico Banka, Crveni Krst, NVO Djeca Tivta sa slikarskom radionicom i neumorni plesači plesnog kluba Salsa Cubanos kao i NVO Maslina iz Tivta, a svemu je asistiralo Komunalno preuzeće Tivat.

Bonus video: