Građanski protest za spas ekološke Crne Gore

Koalicija za održivi razvoj je, pored građana, pozvala da borbu za spas prirodnih resursa podrže i svi poslanici u Skupštini Crne Gore, kao predstavnici naroda, nevladine organizacije, ambasade i planinarska društva
758 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: KOR
Ilustracija, Foto: KOR

Građanski protest za spas ekološke Crne Gore, kojim će simbolično biti obilježeno 28 godina od usvajanja Žabljačke deklaracije, biće održan danas na Rimskom trgu u Podgorici.

Koalicija za održivi razvoj je, pored građana, pozvala da borbu za spas prirodnih resursa podrže i svi poslanici u Skupštini Crne Gore, kao predstavnici naroda, nevladine organizacije, ambasade i planinarska društva.

Okupljanje će, kako je najavljeno, početi ispred zgrade Vlade, simbolično u minut do 12 sati, a centralno mjesto će biti Rimski trg, gdje će se prisutnima obratiti govornici.

"Uoči toga biće organizovano niz akcija ispred nadležnih institucija koje su odgovorne za promašene politike i strategije, kako bi ih podsjetili da građani Crne Gore vide i vjeruju svojim očima, a ne neistinama i manipulacijama koje sve češće dolaze od onih koji su i najodgovorniji za alarmantno stanje u oblasti koje tretira i poglavlje 27", navodi se u pozivu.

Koalicija ističe da će na skupu u petak zajedno pokazati da im je stalo do ekološke države Crne Gore, do održivog razvoja, do budućnosti koja obećava, do zemlje kojoj se vraća i ostaje.

"Do onog najvrijednijeg što su nam ostavili naši preci i što smo u obavezi ostaviti potomcima", kaže se u pozivu.

Bonus video: