REAGOVANJE VLADIMIRA KEKOVIĆA

Uzeli su mi 100.000 eura

243 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Keković
Vladimir Keković
Ažurirano: 08.03.2018. 08:49h

Vladimir Keković reagovao je povodom teksta “Pobjednički duh vodi pisca u RTCG” objavljenog u "Vijestima" 6. 3. 2018.

“Povodom ponovnog pominjanja da sam od Ministarstva prosvjete dobio pomoć "zbog teškog materijalnog položaja", još jednom demantujem i obavještavam javnost da je moja knjiga o vremenu meteži i grkim godinama o samookupaciji Crne Gore ali i njenim eksponentima sa strane, ocijenjene su kao istorijski izvor, izazvale su interes čitalaca i kupovali su ih vlast i opozicija, institucije i privatne firme, pa je jednu od mojih knjiga podržalo Ministarstvo prosvjete sa 500 eura (2014. g.).

Najširoj javnosti je poznato da sam zbog snažnog suprotstavljanja AB revoluciji i populizmu razriješen dužnosti, penzionisan, a onda zakonito stečena penzija meni i mojim saradnicima u skupštinskoj proceduri smanjena je za preko 40 %, tako da su od moje veće penzije radnika sa srednjom spremom i tehničkog osoblja, a manje jedino higijeničarke MUP-a, iako sam u dva mandata bio rukovodilac CDB CG.

Da relaksiram javnost, pa prvi put saopštavam ovaj podatak: od 1991. do danas nezakonito mi je oduzeto oko 100.000 . Kada su pripadnici MUP-a svoj problem aktuelizovali i procesuirali Skupštini RCG 2010. godine, to je ono vrijeme kad su poslanici sebi jednoglasno izglasali penzije koji imaju dva mandata u visini ličnog dohotka, naš zahtjev je glat odbijen. Tada sam se obratio otvorenim pismom predsjedniku Skupštine Crne Gore i rekao da su se narugali državi, pravu i pravdi”, naveo je on.