Marković u ponedjeljak sa roditeljima đaka iz Murina

Roditelji i njihova djeca negoduju zbog neriješenog prevoza đaka iz Murina do 36 kilometara udaljenih Berana, a prije sedam dana su u znak protesta blokirali magistralni put Murino-Berane
1499 pregleda 4 komentar(a)
Sa ovonedjlejnog okupljanja, Foto: Jadranka Ćetković
Sa ovonedjlejnog okupljanja, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.09.2019. 18:45h

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovaraće sjutra sa roditeljima đaka iz Murina koji su ranije najavili protest ispred Ministarstva prosvjete.

Oni negoduju zbog neriješenog prevoza đaka iz Murina do 36 kilometara udaljenih Berana, a prije sedam dana su u znak protesta blokirali magistralni put Murino-Berane.

Roditelji su kazali “Vijestima” da su odustali od protesta ispred Ministarstva nakon poziva na sastanak iz Markovićevog kabineta i da će od ishoda razgovora sa premijerom zavisiti njihovi dalji potezi.

Za njih je, kako su ranije naveli, neprihvatljiva ponuda predsjednika Opštine Plav Mirsada Bajraktarovića da djeca putuju sa Elan prevozom koji bi po jednom učeniku koštao 85 eura, od čega bi 10 odsto refundirala Opština, a 20 odsto Ministarstvo prosvjete.

“Znajući da prošle godine naša djeca nijesu mogla da ostvare tu subvenciju, isto bi se desilo i ove godine. A kad se stvar matematički razloži na nas roditelje pada da po jednom djetetu plaćamo 75 eura mjesečno, što bi za one koji imaju dvoje ili troje djece iznosilo 150, odnosno 225 eura mjesečno, a dosada je ta pretplata bila po 32,5 eura. Pitamo se kako će roditelji koji nijesu u radnom odnosu, a takvih je ovdje 90 odsto, da priušte djeci sredstva za prevoz do škole i nazad”, kazali su roditelja.

Bonus video: