Laskave kritike za novi brod tivatskog brodogradilišta

Specijalizovani mediji oduševljeni “Navarovim” gucom rađenom po posebnoj narudžbi
2083 pregleda 2 komentar(a)
Novo plovilo dobilo samo pohvale, Foto: Privatna arhiva
Novo plovilo dobilo samo pohvale, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.09.2019. 16:37h

Malo brodogradilište i servisni centar za jahte „Navar Inciorporated“ iz Tivta napravilo je novi model plovila i to po posebnoj narudžbi klijenata, a specijalizovani mediji podijelili su laskave kritike za novo plovilo.

Riječ je o gucu sa otvorenom palubom, jednostavno nazvanom „navar 7“, a koji je posebna inkarnacija najpopularnijeg modela tivatskog brodogradilišta, motornog brodića „navar 795“ što se već nekoliko godina izrađuje u „cabin“ i „open“ varijanti,. Novi „navar 7“ je guc dizajniran u retro-stolu i bogato opremljen, a pored otvorene palube koja je potpuno presvučena tikovinom, karakterišu ga drveni jarbol i upravljanje sa tradicionalnom argolom, a ne točkom kormila kakav imaju gotovo svi današnji modernri brodovi i jahte.

Po posebnoj želji naručioca, na brod je ugrađena i izuzetno velika krmena platforma za kupanje i sunčanje, pa dužina „navara 7“ dostiže ukupno 8,35 metara. Ovaj brodić registrovan je za osam osoba, a u potpalublju se nalazi manja kabina sa ležajem i mjestom za sjedjenje dvije osobe.

Cijena iznosi 70.000 eura sa PDV-om.

Plovila koja samostalno konstruiše i gradi „Navar“ iz Tivta inače, trenutno su daleko tehnološki najkompleksniji i najsloženiji proizvodi koje uopšte pravi cijela crnogorska privreda.

Bonus video: