Dan sportskih aktivnosti za stare iz pljevaljskog Doma

Dom planira da obilježavanje Evropske nedjelje sporta postane redovna aktivnost kroz koju namjerava da pored svojih korisnika uključi i što veći broj drugih pripadnika treće dobi
557 pregleda 0 komentar(a)
Istakli da je fizička aktivnost bitna
Istakli da je fizička aktivnost bitna

Povodom obilježavanja Evropske nedjelje sporta, Dom za starih u Pljevljima organizovao je dan sportiskih aktivnosti za korisnike njihovih usluga.

Vježbe primjerene godinama korisnika pripremile su selektor i trener karate reprezentacije Crne Gore Slavka i Ružica Maksimović.

„Organizovanjem ovakvih aktivnosti Dom želi ukazati na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine života. Korisnici su, uključivši se u aktivnosti, oživjeli sportski duh i pokazali kako je „treće doba“ doba uživanja. Dom planira da obilježavanje Evropske nedjelje sporta postane redovna aktivnost kroz koju namjerava da pored svojih korisnika uključi i što veći broj drugih pripadnika treće dobi“, saopšteno je iz ove ustanove.

Dan sporta
Dan sporta

Dom će i nizom aktivnosti obilježiti Dan starijih osoba. Planirana je posjeta Domu predsjednika opštine Pljevlja, Igora Golubovića, kao i izložba radova učenika gradskih osnovnih škola na temu starih, gdje će tri najbolja rada biti nagrađena. U saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti biće organizovano plesno veče. Takođe, biće organizovana posjeta volonterskog servisa, u okviru koje će volonteri provesti dan sa korisnicima.

Bonus video: