Tužilački savjet se informisao: Traže nezavisnu, nepristrasnu i efikasnu istragu

U saopštenju se ne precizira o kojim događajima i istrazi su članovi raspravljali
1951 pregleda 2 komentar(a)
Stanković, Foto: Savo Prelević
Stanković, Foto: Savo Prelević

Tužilački savjet je objavio da se danas informisao o "aktuelnim događajima i do sada preduzetim radnjama, te zatražio nezavisnu, nepristrasnu i efikasnu istragu".

"Polazeći od Ustavne nadležnosti Tužilačkog savjeta da obezbjeđuje samostalnost Državnog tužilaštva, na današnjoj sjednici, Tužilački savjet se detaljnije informisao o aktuelnim događajima i do sada preduzetim radnjama, te zatražio nezavisnu, nepristrasnu i efikasnu istragu, dajući punu podršku državnotužilačkoj organizaciji u cilju istraživanja predmetnog događaja," saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

Sjednica Tužilačkog savjeta održana je danas a u saopštenju se ne precizira o kojim događajima i istrazi su članovi raspravljali.

Posljednjih 10 dana, u javnosti su plasirane informacije koje upućuju na sumnju da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Nenad Neno Vujošević navodno u ime odbjeglog biznismena Duška Kneževića korumpirao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića.

Stanković i VDT su to demantovali ali je na prethodnoj sjednici Tužilačkog savjeta održanoj u petak zatraženo da oni budu obaviješteni o ovom slučaju.

Stanković je za "Dan" rekao da se neće povući, a u penziju će kad za to dođe vrijeme.

Bonus video: