Rebalans budžeta Podgorice: Sredstva za novi kolektor ili neplanska potrošnja?

Jakšić tvrdi da je ove godine povećan prihod od prometa nekretninama, što je po njemu dokaz da su povećane investicione aktivnosti u Podgorici
1988 pregleda 2 komentar(a)
"Moraju da se inkopiraju sredstva za novi kolektor": Miomir Jakšić, Foto: Luka Zeković
"Moraju da se inkopiraju sredstva za novi kolektor": Miomir Jakšić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.10.2019. 11:56h

Sekretar za finansije Glavnog grada Miomir Jakšić najavio je da ce za tri dana biti raspisan tender za sekundarnu mrežu i za prebacivanje kanalizacione mreže za potrebe novog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

On je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada kazao da je jedan od razloga zbog čega se raspravlja o rebalansu budžeta, što moraju da inkopiraju sredstva za novi kolektor.

Jakšić tvrdi da je ove godine povećan prihod od prometa nekretninama, što je po njemu dokaz da su povećane investicione aktivnosti u Podgorici.

"Imamo povećanje od 300.000 eura po osnovu naplate poreza na nekretnine", kazao je Jakšić.

Odbornik DF-a Zoran Lakušić je istakao da je rebalans budzeta Glavnog grada dokaz da gradska uprava ne može da obezbijedi stabilne finansije.

"Podgorica je prezadužena. Nastaviće se sa neplanskom potrošnjom. Gradonačelnik Vuković ce sljedećim gradonačelnicima, kao i mladima ostaviti dugove", kazao je Lakušić.

Odbornik Socijaldemokrata Boris Mugoša je istakao da su ukupni primici povećani za nešto preko deset miliona eura, odnosno preko 15 odsto.

On je kazao da smo svjedoci da u Podgorici imamo ogroman broj gradilišta, odnosno da je od naknada za komunalije naplaćeno preko pet miliona.

"Ono što bih ja volio da se ne gradi toliko stanova, nego da to budu neki drugi sadržaji. Često se pitam ko živi u tim stanovima", kazao je Mugoša.

On je istakao da je to dokaz da je Podgorica interesantna za turiste, odnosno da je povećana potreba za rentiranjem stanova.

Predsjednik odborničkog kluba DPS-a Mihailo Anđušić kazao je da je rebalans kvalitetan dokument, kao i da nakon dužeg vremena Glavni grad ima veći kapitalni budžet od operativnog.

Bonus video: