Ekološka akcija u Tivtu: Sakupljanje elektronskog i električnog otpada

"Cilj nam je da sakupimo što više odbačene računarske opreme, baterija, akumulatora, monitora, televizora, štampača, skenera, tonera za štampače, mobilnih telefona, punjača, računara i drugih sličnih uređaja"
529 pregleda 0 komentar(a)
Elektronski i električni otpad, Foto: Komunalno Tivat
Elektronski i električni otpad, Foto: Komunalno Tivat

Komunalno preduzeće Tivat, u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat i Ministarstvom održivog razvoja i turizma, organizuje akciju sakupljanja elektronskog i električnog otpada u periodu od 15. do 22.oktobra.

Ovo je drugi put da se u Tivtu organizuje akcija prikupljanja ove vrste materijala koji se zbog svojih specifičnosti tretira kao opasan otpad.

"Cilj nam je da sakupimo što više odbačene računarske opreme, baterija, akumulatora, monitora, televizora, štampača, skenera, tonera za štampače, mobilnih telefona, punjača, računara i drugih sličnih uređaja. Ovom prilikom pozivamo građane da učestvuju u akciji i elektronski otpad da donesu u magacinsko-radionički prostor Komunalnog koji se nalazi u Velikom gradskom parku, od utorka, 15. do 22. oktobra, svakog dana u periodu od 8 do 18 časova i time daju svoj doprinos očuvanju prirode i životne sredine", saopštio je danas Boris Lekić iz Komunalnog preduzeća Tivat.

Prošlogodišnja akcija sakupljanja elektronskog i električnog otpada dala je vrlo dobre rezultate.

Za samo tri dana sakupljeno je nešto više od 2,5 kubika ove vrste opasnog otpada.

Bonus video: