Ministarstvo: Intenzivno radimo na rješavanju stambenih pitanja prosvetnih radnika

"Uložen je i značajan napor da sprovedena reforma ne ugrozi radna mjesta"
1 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: PR Centar
Damir Šehović, Foto: PR Centar
Ažurirano: 07.03.2018. 08:16h

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da intenzivno radi na unapređenju položaja prosvjetnih radnika kroz aktivnosti na rješavanju stambenih pitanja.

Oni su kazali i da je uložen značajan napor da sprovedena reforma ne ugrozi radna mjesta.

"Poznato je da Ministarstvo prosvjete intenzivno radi na unapređenju položaja prosvjetnih radnika kroz aktivnosti na rješavanju stambenih pitanja, a uložen je i značajan napor da sprovedena reforma ne ugrozi radna mjesta. Svakako da će u periodu pred nama javnost biti informisana o stavovima svih strana na temu koja je predmet upita", saopšteno je "Vijestima" iz Ministarstva.

Sindikat prosvjete uputio je juče Vladi Crne Gore zahtjev da otpočnu pregovori o povećanju plata zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

"Ne želimo da tražimo nerealno ili nemoguće. Zbog toga nijesmo ni govorili o konkretnim procentima. Očekujemo da ćemo naići na razumijevanje nadležnih da se naš Kolektivni ugovor uskladi sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Tu vidimo mogućnost za povećanje koeficijenata za obračun zarada zaposlenih u prosvjeti", kazao je Pavićević ranije "Vijestima".

Bonus video: