PRETRAŽEN KOMPLETAN TEREN

Iz rijeke Bojane uklonjena uginula živina

Iz Ministarstva su kazali da su sve uočene količine danas izvađene iz vode i pod nadzorom veterinarskog inspektora neškodljivo uništene, uz mjere dezinfekcije koje je sprovela ovlašćena veterinarska ambulanta iz Ulcinja
813 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije čišćenja rijeke Bojane, Foto: Mpr.gov.me
Sa akcije čišćenja rijeke Bojane, Foto: Mpr.gov.me

Iz rijeke Bojane uklonjena je preostala količina uočenih uginulih kokošaka koje su dospjele na crnogorsku stranu obale i rijeke, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako su naveli iz tog resora, nakon što je uklonjen otpad sa svih prethodno registrovanih lokaliteta, još jednom je pretražen teren uzvodno od ušća, kako bi se provjerilo da li uginule živine ima još u nepristupačnim lokacijama.

"Trećeg dana akcije čišćenja rijeke Bojane, koju je pokrenulo Ministarstvo poljoprivrede i Uprave za bezbjednost hrane, očišćena je i preostala količina uočenih uginulih kokošaka koje su dospjele na crnogorsku stranu obale i rijeke", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su sve uočene količine danas izvađene iz vode i pod nadzorom veterinarskog inspektora neškodljivo uništene, uz mjere dezinfekcije koje je sprovela ovlašćena veterinarska ambulanta iz Ulcinja.

Kako su dodali, čišćenje Bojane i sanacija prekograničnog ekološkog problema bila je fizički i tehnički zahtjevan posao.

"U nadi da u Bojani nije ostala zaglavljena ni jedna kesa sa uginulom živinom koja bi se mogla pojaviti sa većim vodostajem rijeke, očekujemo da će komunikacija koju je sa nadležnim organima susjedne i prijateljske Albanije pokrenula Vlada rezultirati da se otkrije neodgovorni počinilac, te da se ovakvi ekološki incidenti ne ponavljaju", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su zahvalili svima koji su učestvovali u akciji - pripadnicima Granične policije, Direktorata za vanredne situacije – Službe zaštite i spašavanja i grupi zaposlenih u ulcinjskom komunalnom preduzeću.