Ekipa MD "Boka" svjetski šampion u branju maslina

Po propozicijama, na takmičenju su učestvovale četvoročlane ekipe maslinara iz svih zemalja svijeta koje su ranije prijavile svoje ekipe
385 pregleda 1 komentar(a)
Pobjednička ekipa, Foto: MD Boka
Pobjednička ekipa, Foto: MD Boka

Članovi Maslinarskog društva “Boka” sa Radanovića, pobjednici su međunarodnog takmičenja u berbi maslina koje je ovih dana održano na Braču u Hrtvatskoj.

“Ubjedljivo prvo mjesto za ekipu iz Boke Kotorske, koja je predstavljala Crnu Goru na 3. Svjetskom prvenstvu u berbi maslina na Braču u Hrvatskoj. U konkurenciji 13 zemalja učesnica iz cijelog svijeta, naši su ljudi pokazali najviše znanja i spretnosti u nekoliko disciplina. Ivanu Mirkoviću i Marini Benaković – Željki i Bošku Mizdrak, članovimna Maslinarskog društva Boka, sve častitke za uspjeh kojim su nas obradovali", saopštili su danas tim povodom iz MD Boka.

MD Boka
Medalja sa prvenstva na Braču(Foto: MD Boka)

Po propozicijama, na takmičenju su učestvovale četvoročlane ekipe maslinara iz svih zemalja svijeta koje su ranije prijavile svoje ekipe. Boje Crne Gore u bračkim maslinjacima, branili su članovi Maslinarskog društva Boka, Ivan Mirković i Marina Marić Benakovič i Željka i Boško Mizdrak. Za 45 minuta, oni su ubrali 77,6 kg ploda masline, što je za 20 kg više od drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Bonus video: