Studentski parlament: Iz Ministarstva potvrđeno da još nema odluke o master studijama

"Zbog čega od Ministarstva prosvjete postoji potreba za donošenjem novih odluka, zaključaka, pravnih akata ili se vrši izmjena postojećih zakonskih rješenja", pitaju iz SP
1424 pregleda 4 komentar(a)
Sa ranijih protesta, Foto: Luka Zeković
Sa ranijih protesta, Foto: Luka Zeković

Studentski parlament Crne Gore saopštio je da je izjavom direktorice Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Vlade Crne Gore, Mubere Kurpejović, potvrđeno da su njihovi zahtjevi opravdani i da i dalje čekaju pravni akt. Ona je u jutarnjeg programu TVCG kazala da Direktorat još nije donio niti jedan pravni akt kojim se reguliše status studenata master studija na Univerzitetu Crne Gore.

Kurpejović je saopštila i da će se do kraja nedelje donijeti ili odluka, ili zaključak Vlade Crne Gore ili će se ići u izmjene Zakona o visokom obrazovanju.

Iz Studentskog parlamenta postavili su dva pitanja:

"Kako su ministar prosvjete i direktorica za visoko obrazovanje mogli već skoro dvadeset dana da tvrde u javnosti i naravno na osnovu čega da je to zvaničan stav Vlade Crne Gore, kad zvanično nije objavljeno do danas. Naprotiv potvrđeno je da nema nikavog pravnog akta, već samo medijske najave koje su unjele zabunu među studentima.

I kad je sve po zakonu, odnosno kad je sve regulisano važećim propisima, kako su to tvrdili iz Ministarstva prosvjete - zbog čega od Ministarstva prosvjete postoji potreba za donošenjem novih odluka, zaključaka, pravnih akata ili se vrši izmjena postojećih zakonskih rješenja"

Podsjećaju da Studentski parlament Univerziteta Crne Gore i dalje čeka pravni akt.

"Ovim putem, takođe, obavještavamo javnost da ćemo i dalje nastaviti sa predanom borbom za poboljšanje statusa studenata u svim segmentima njihovog djelovanja. Već smo u pripremi konkretnih zaključaka sa novim zahtjevima za poboljšanje ukupnog statusa svih naših studenata", zaključuju iz SP.

Bonus video: