Studentski parlament će istrajati u ispunjavanju svih zahtjeva koji su u interesu studenata

Student ombudsman, Aleksandar Šipčić je podsjetio da je SPUCG, kao studentsko predstavničko tijelo, bilo uključeno u rješavanje oba aktuelna pitanja za studente, odnosno status postdiplomskih specijalističkih i magistarskih studija, još nije dobio zvaničnu odluku od strane Ministarstva prosvjete
528 pregleda 0 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Univerzitet Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) istrajaće u ispunjavanju svih zahtjeva koji su u interesu za studentsku populaciju i studente, a ta studentska organizacija još nije dobila konačnu odluku Ministarstva prosvjete o magistrandima.

Vlada je u četvrtak saopštila da će obezbijediti Univerzitetu Crne Gore novac za povraćaj uplate studentima za magistarski rad, u septembarskom roku. Navodi se da je Vlada utvrdila Predlog zakona o dopuni Zakona o visokom obrazovanju i odlučila da ga dostavi Skupštini na razmatranje po skraćenom postupku.

Student ombudsman, Aleksandar Šipčić, rekao je agenciji MINA da SPUCG da još nije dobio zvaničnu odluku Ministarstva prosvjete.

On je podsjetio da je SPUCG, kao studentsko predstavničko tijelo, bilo uključeno u rješavanje oba aktuelna pitanja za studente, odnosno status postdiplomskih specijalističkih i magistarskih studija, još nije dobio zvaničnu odluku od strane Ministarstva prosvjete.

"O istoj smo do sada imali priliku da se upoznamo samo putem sredstava informisanja", kazao je Šipčić.

On je rekao da će, nakon prijema zvanične odluke i upoznavanja sa njenom sadržinom, dati zvaničan stav organizacije.

"Još jednom ističemo da ćemo istrajati u ispunjavanju svih zahtjeva koji su u interesu za studentsku populaciju i studente, kako sadašnje, tako i svršene", zaključio je Šipčić.

Bonus video: