obilne padavine širom države

Nevrijeme u Crnoj Gori: Poplavljene kuće, magistrale, zatvoreni putevi...

Meteorolozi za četvrtak najavljuju manje padavina
65912 pregleda 30 komentar(a)
Nikšić danas, Foto: Čitalac "Vijesti"
Nikšić danas, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 06.11.2019. 22:01h

Crnu Goru je i danas pogodilo snažno nevrijeme sa obilnim padavinama.

Situacija je bila kritična u Nikšiću,  Herceg Novom i Kolašinu.

Pozivamo Vas da nam šaljete svoje fotografije i video zapise nevremena i nepogoda koje je prouzrokovalo na mejl portal@vijesti.me ili našu facebook stranicu.

Detalj iz Nikšića 
Detalj iz Nikšića   
Rijeka Zeta u mjestu Kosić 
Rijeka Zeta u mjestu Kosić    autor: Bojan jovović
Rijeka Zeta u mjestu Kosić 
Rijeka Zeta u mjestu Kosić    autor: Bojan Jovović
Podgorica danas
Podgorica danas   autor: Boris Pejović
Fotoreporter "Vijesti" Boris Pejović zabilježio je detalje iz Podgorice, koju je danas "okupirala" kiša. Obilne padavine stvorile su probleme mještanima mnogih naselja. Pogledajte galeriju OVDJE 
Murtovina danas
Murtovina danas  
Murtovina danas
Murtovina danas  
U Crnoj Gori, zbog obilnih padavina, saobraća se otežano. Koji su putevi zatvoreni pročitajte OVDJE
Put Cetinje-Budva
Put Cetinje-Budva  
Miločani 
Miločani   
Detalj iz Miločana
Detalj iz Miločana  
Miločani danas
Miločani danas  
Zbog crvenog meteolarma ekipe gradskih službi i preduzeća u Podgorici dežurne su 24 časa i nastaviće sa dežuranjem sve dok ne dođe do stabilizacije vremenskih uslova, saopšteno je danas iz Glavnog grada Podgorica. Opširnije OVDJE

Nove padavine pogoršale su ionako tešku situaciju u prigradskim naseljima nikšićke opštine. 

Voda je prodrla u pojedine kuće i pomoćne objekte, put kroz Mokru Njivu je zatvoren, a voda je poplavila i lokalni put koji vodi do naselja Glibavac.  Opširnije o tome čitajte OVDJE

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja, Veselina Gardaševića, danas su imali oko 70 poziva
Snažni udari vjetra prouzrokovali su tzv. oranje sidra koje  je 294 metra dugi “Celebrity Constellation” kraće vrijeme nekontrolisano vukao po dnu mora za sobom. Prema nezvaničnim informacijama, pritom je brod sidrom navodno zakačio i oštetio dio podvodnih instalacija u ovom dijelu zaliva – podmorski vodovod između Prčanja i Dobrote, zbog čega je, na prijavu koju je podnijelo preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Kotor, u toku istraga nadležnih organa i pomorskih vlasti.
Elektronski prikaz neubičajnog kretanja kruzera
Elektronski prikaz neubičajnog kretanja kruzera   autor: Printscreen
Herceg Novi
Herceg Novi   autor: Čitalac "Vijesti"
Vodostaj Morače u Podgorici za samo 12 sati porastao je tri i po metra, i prema podacima od 13 sati iznosi gotovo deset metara.
To je za Javni servis saopštio dežurni meteorolog Dušan Pavićević, navodeći da je vodostaj najveće podgoričke rijeke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara.
Perast danas
Perast danas   autor: Čitalac "Vijesti"
Zbog većeg odrona na putu Mojkovac - Đurđevića Tara, saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila Saobraćaj na putevima Podgorica - Kolašin, Kolašin - Mojkovac i Mojkovac - Đurđevića Tara, obustavljen je za sve kategorije vozila, kazali su iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Vatrogasac Duško Peković iz nikšićke službe spašavanja kazao je da su na terenu jutros od četiri sata, mijenjajući se u smjenama. Imali su, kaže, veliki broj intervencija.

"Ljudi zovu sa svake strane, zaglavljeni, poplavljeni podrumi", rekao je Peković.

Na Blatini je, prema riječima mještana, takođe, ugroženo nekolko imanja Rijeka Plašnica , kako javljaju mještani, ugrožava imanja, mostove, stambene i pomoćne objekte u nekoliko kolašinskih sela. Oba mosta kod stare Ciglane su proplavljena. Ugroženo je nekoliko imanja u Lipovskoj Bistrici, ako i objekti domaćinstva Dragovića.
Vijesti.me | Sourcefabric

Rijeka Plašnica, kako javljaju  mještani,  ugrožava imanja, mostove, stambene i pomoćne objekte u nekoliko kolašinskih sela.

Situacija je teška i u nikšićkim naseljima uz rijeku Zetu.

Herceg Novi je nakon osam časova zahvatilo jako nevrijeme praćeno pljuskovima, vjetrom i grmljavinom, a ogromnu količinu padavina za kratko vrijeme nijesu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci.

"Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju", rekao komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović ažurirano Herceg Novi je nakon osam časova zahvatilo jako nevrijeme praćeno pljuskovima, vjetrom i grmljavinom, a ogromnu količinu padavina za kratko vrijeme nijesu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci..