(VIDEO) Jako nevrijeme u Novom, nabujala voda ugrožava magistralni put

"Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju", rekao komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović
17189 pregleda 6 komentar(a)
Poplavio magistralni put, Foto: Čitalac "Vijesti"
Poplavio magistralni put, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 06.11.2019. 11:36h

Herceg Novi je nakon osam časova zahvatilo jako nevrijeme praćeno pljuskovima, vjetrom i grmljavinom, a ogromnu količinu padavina za kratko vrijeme nijesu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci..

Nevrijeme u Herceg Novom
Nevrijeme u Herceg Novom(Foto: Radio Jadran)

Kako je za portal radio Jadran kazao komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović kritično je oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte.

"Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju", rekao Ćirović.

Herceg Novi danas
Herceg Novi danas(Foto: Radio Jadran)

Došlo je do plavljenja prizemnih prostorija kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama.

Službi zaštite je stiglo nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata, ali nijesu intervenisali jer je nivo ispod 20 centntimetara, koliko je najmanje potrebno da bi radile njihove pumpe, prenosi radio Jadran.

Prema podacima Meterorođke stanice u Igalu, u posljednja dva sata od sedam do devet časova, u tom dijelu Opštine palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Bonus video: