ODGOVORILI URI

Glavni grad i prosvjeta: Radimo i nemamo vremena za političke debate

Oni navode da je Izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu, ali i Tuzima. Očekuje se skori početak gradnje i vrtića u Bloku 6. A pokrenuta je i procedura za školu u Tološima
698 pregleda 1 komentar(a)
SO Podgorica, Foto: Damira Kalač
SO Podgorica, Foto: Damira Kalač

Najbolji odgovor na sva politikantska saopštenja jeste zajednički rad Ministarstva prosvjete i Glavnog grada, kome građani svakodnevno svjedoče, saopšteno je u zajedničkom saopštenju Glavnog grada i ministarstva prosvjete.

Oni su odgovorili na saopštenje GP URA koje je ranije poslalo pitanja obijema institucijama, u kojima su doveli u pitanje komunikaciju između ta dva tijela.

"Danas je potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom, na osnovu koga će se graditi 4 škole i rekonstruisati 3 vrtića, od čega je najveći dio upravo u Glavnom gradu. Do kraja godine Vladu očekuje potpisivanje ugovora sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za gradnju novih sedam vrtića, od čega su čak 4 u Glavnom gradu", navodi se ua zajedničkom saopštenju. 

Oni navode da je Izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu, ali i Tuzima. Očekuje se skori početak gradnje i vrtića u Bloku 6. A pokrenuta je i procedura za školu u Tološima.

"Samo u Glavnom gradu otvoreno je u posljednje tri godine oko 900 mjesta u vrtćima. U Glavnom gradu se u oblasti obrazovne infrastrukture radi više nego ikada. Upravo zato je suvišno odgovarati na pitanja da li postoji komunikacija među nadležnim organima. Stoga se ovog puta nećemo upuštati u jalove politikantske debate, već ćemo umjesto toga pustiti da građani daju svoj sud o našem zajedničkom radu za sve planirane obrazovne projekte koji se odnose na Glavni grad, a koji će svakako naći svoje mjesto u odgovarajućim planskim i strateškim dokumentima", kazali su u zajedničkom saopštenju Glavni grad i Ministarstvo prosvjete.