Airbnb od danas dostupan i na crnogorskom jeziku

Kako je saopšteno iz te kompanije, približno šest gostiju se svake sekunde prijavi u neki smještaj na Airbnb-u, širom svijeta
3238 pregleda 3 komentar(a)
Airbnb, Foto: Screenshot
Airbnb, Foto: Screenshot

Airbnb, najveće svjetsko onlajn tržište jedinstvenih i autentičnih smještaja i aktivnosti, sa više od sedam miliona smještaja i 40 hiljada pažljivo osmišljenih aktivnosti koje realizuju lokalni domaćini, od danas je dostupan i na crnogorskom jeziku.

Kako je saopšteno iz te kompanije, približno šest gostiju se svake sekunde prijavi u neki smještaj na Airbnb-u, širom svijeta.

„U 2011. godini 12 gradova je imalo više od hiljadu Airbnb smještaja, a danas skoro hiljadu gradova ima više od hiljadu Airbnb smještaja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je 2011. godine samo jedan grad imao preko 100 hiljada dolazaka gostiju u Airbnb smještaje, dok je u protekloj godini u više od 300 gradova zabilježeno preko 100 hiljada dolazaka gostiju.

„Iako se Airbnb već koristi u više od 191 zemlje i regiona širom svijeta, stalno radimo na tome da naša platforma bude dostupna većem broju ljudi. Od crnogorskog do zulua, želimo da se svi osjećaju dobrodošlim na Airbnb-u, bez obzira na to kojim jezikom govore“, poručili su iz te kompanije.

Danas, kako su naveli, udvostručavaju broj jezika na kojima domaćini i gosti mogu da koriste Airbnb.

„Pošto od sada podržavamo 62 jezika širom svijeta, Airbnb platformu može da koristi više od četiri milijarde izvornih govornika. Novim jezicima nastojimo da još većem broju domaćina pružimo priliku da ostvare zaradu i da većem broju gostiju olakšamo da dožive putovanja koja pružaju lokalnu perspektivu i autentična, jedinstvena iskustva“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da domaćini i gosti koji koriste Airbnb veb sajt ili aplikaciju lako mogu preći na novi jezik.

„Naše mobilne aplikacije koriste jezik izabran u postavkama uređaja. Da bi promijenili jezik, korisnici jednostavno mogu da odu u postavke uređaja i da pređu na neki od novih jezika koje sada podržavamo“, kazali su iz Airbnb-a.

Bonus video: