Vatrogasci šest dana u mraku

U CEDIS-u tvrde da problem nije do njih. Tek juče organizovan smjenski rad
5693 pregleda 1 komentar(a)
Sablasan prizor vatrogasnih vozila u mraku, Foto: Zoran Đurić
Sablasan prizor vatrogasnih vozila u mraku, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2019. 07:10h

Vatrogasna jedinica u krugu nekadašnje fabrike “Radoje Dakić”, punih šest dana je bez struje, a vatrogasci dežuraju pod svjetološću svijeća.

“Vijestima” je više zaposlenih u obližnjem magacinskom prostoru kazalo da je “sablasno vidjeti vatrogasne kamione u mraku” i da mogu “samo zamisliti kako je vatrogascima unutra”.

Direktor Službe zaštite i spasavanja Goran Janković “Vijestima” je kazao da je trafo-stanica bila u kvaru i da rješavanje problema očekuju najkasnije danas. Naglasio je da su organizovali smjene vatrogasaca i da su obezbijeđeni uslovi za nesmetan rad.

Rad uz svijeću
Rad uz svijeću(Foto: Zoran Đurić)

Međutim, više pripadnika Službe potvrdilo je “Vijestima” da su njihove kolege iz jedinice u krugu “Radoja Dakića”, do juče, radile redovne smjene.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) odgovorili su da problem “nije do njih” i da su njihova mreža i kablovi u redu.

“Postoji problem u samom krugu ‘Radoja Dakića’, o čemu je obaviještena vatrogasna služba. Oni su upućeni u to šta treba da rade, odnosno kome da se obrate kako bi problem bio riješen”, odgovorili su iz CEDIS-a.

Služba zaštite i spasavanja proslavila je nedavno 66 godina postojanja.

Bonus video: