vodostaji stagniraju ili su u blagom padu

Direktorat za vanredne situacije: Situacija na ugroženim područjima stabilna

"Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti, pratimo situaciju i u skladu sa razvojem događaja, bićemo spremni da reagujemo svim raspoloživim materijalno-tehničkim i ljudskim kapacitetima"
2168 pregleda 0 komentar(a)
Broćanac ranije danas, Foto: Svetlana Mandić
Broćanac ranije danas, Foto: Svetlana Mandić

Situacija na poplavama ugroženim područjima je stabilna i u proteklih 24 časa službe zaštite i spašavanja po ovom pitanju nijesu imale nijednu intervenciju, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

"Voda se u manjoj ili većoj mjeri povlači iz poplavljenih domaćinstava, pomoćnih objekata, sa puteva... Jedino je stanje nepromijenjeno u Broćancu, u opštini Nikšić, gdje su ugroženi objekti pod konstantnom pažnjom službe zaštite i spašavanja iz Nikšića i pripadnika Direktorata za vanredne situacije MUP-a".

Vodostaji rijeka su u stagnaciji ili u blagom padu, a Skadarsko jezero je, za sada, bez opasnosti od izlivanja, dodaje se u saopštenju.

"Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti, pratimo situaciju i u skladu sa razvojem događaja, bićemo spremni da reagujemo svim raspoloživim materijalno-tehničkim i ljudskim kapacitetima".

Preporučujemo za Vas