Voda se povlači iz Broćanca, kuće u Srnom dolu više nisu pod vodom

Obilne padavine i podizanje nivoa rijeke Zete donijele su brojne probleme mještanima više naselja nikšićke opštine, a prema riječima predsjednika Opštine, Veselina Grbovića, 47 objekata je bilo zahvaćeno vodom
1000 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Broćancu, Foto: Privatna arhiva
Danas u Broćancu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.11.2019. 20:28h

Predstavnici Službe zaštite i spašavanja, Direktorata za vanredne situacije i opštinskog Crvenog krsta obišli su danas selo Broćanac i zaseok Srni do, područja koja su u opštini Nikšić najviše bila pogođena poplavama, kako bi domaćim životinjama dostavili hranu, ali i evidentirali broj ugroženih osoba i mogućnost pužanja pomoći.

"Voda u Broćancu, u odnosu na nadjelju je pala za oko 1,2 metara, dok se iz Srnog dola povukla i kuće više nijesu pod vodom. Sjutra ćemo sa ekipom CEDIS-a obići Broćanac i razmotriti mogućnost puštanja elektrićne energije za domaćinstva koja nijesu bila zahvaćena vodom", saopštili su "Vijestima" iz službi.

Kako su kazali, bez obzira što je situacija na terenu mnogo bolja nego prethodnih dana nastaviće da prate razvoj situacije i biće u pripravnosti.

Proteklih dana obilne padavine i podizanje nivoa rijeke Zete donijele su brojne probleme mještanima više naselja nikšićke opštine, a prema riječima predsjednika Opštine, Veselina Grbovića, 47 objekata je bilo zahvaćeno vodom.

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP je ranije danas saopšteno da se voda u Broćancu se povukla za oko 80 centimetara u odnosu na juče, a da je situacija na svim poplavama ugroženim područjima potpuno stabilna.

"Radi dostavljanja hrane domaćim životinjama, kao i evidentiranja broja ugroženih lica i njihovih potreba, danas su Broćanac posjetili predstavnici Crvenog krsta Crne Gore, Direktorata za vanredne situacije MUP-a i Službe zaštite i spašavanja iz Nikšića. Bez obzira što je situacija na terenu mnogo bolja nego prethodnih dana, sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti i konstantno prati razvoj situacije na potencijalno ugroženim područjima", navodi se u saopštenju Direktorata.

Galerija

Bonus video: