Interesovanje korisnika Vajbera za stikere prevazišlo očekivanja Ministarstva odbrane

"Korišćenje platformi moderne komunikacije za promociju i afirmaciju nameće se kao izuzetno efikasan, što znači i logičan izbor"
102 pregleda 16 komentar(a)
stiker Vojska, Foto: Facebook.com
stiker Vojska, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 03.04.2018. 06:01h

Vajber stikeri Ministarstva odbrane postali su veoma popularni među korisnicima aplikacije i preuzeti su oko 15.000 puta, nakon što su se pojavili 26. marta.

Stikeri su napravljeni kako bi se popularizovala Vojska Crne Gore (VCG):

"Željeli smo da jednu važnu instituciju, Vojsku Crne Gore približimo mlađoj populaciji na moderan, direktan i, zašto ne, duhovit način. Korišćenje platformi moderne komunikacije za promociju i afirmaciju nameće se kao izuzetno efikasan, što znači i logičan izbor,” objašnjeno je “Vijestima” iz MO.

Oni navode da je odjek u javnosti, kao i interesovanje korisnika vajbera za stikere prevazišlo očekivanja Ministarstva.

Stikere je osmislila i uradila marketinška agencija “Amplitudo”, a njen direktor Nenad Novović smatra da je kampanja promovisanja VCG na taj način bila uspješna.

"Samo prvog dana stikere je preuzelo oko 10.000 korisnika vajber aplikacije, dok su postali hit na društvenim mrežama i portalima. Čak ih je prenio i veoma popularni satirčni portal ‘Njuz.net’”, kazao je Novović “Vijestima”.

Načelnik Generalštaba VCG Ilija Daković juče je rekao da je vojska sve interesantnija mladima.

"Naš je cilj - mlađi i stručniji kadar, kombinovan znanjem i iskustvom starijih. Ulažemo u osposobljavanje, obučavanje, u školovanje”, kazao je Daković za časopis “Partner”.

20 stikera je za potrebe Vojske Crne Gore izradila marketinška agencija “Amplitudo”.

Izrada je koštala Ministarstvo dobrane skoro 6.000 eura.

Iz tog resora saopšteno je da su postupak nabavke za izradu promotivne aplikacije za vajber platformu realizovali u skladu sa Pravilnikom o sprovođenju postupaka nabavke male vrijednosti

Bonus video: