TEHNIČKI PROBLEM OTKLONJEN

Pasoše izdaju nesmetano i u roku

Dobavljač obrazaca otklonio tehničke probleme, građani će putna dokumenta dobijati za najviše 15 dana
3551 pregleda 1 komentar(a)
Pasoši nekoliko dana izdavani samo u hitnim slučajevima, Foto: Vijesti
Pasoši nekoliko dana izdavani samo u hitnim slučajevima, Foto: Vijesti

Nakon kraćeg perioda u kojem su pasoše mogli dobiti samo hitni slučajevi, svi građani bez izuzetka, putna dokumenta ponovo će dobijati za najviše 15 dana, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Resor Mevludina Nuhodića neko vrijeme nije bio u mogućnosti da izdaje pasoše u zakonom propisanim rokovima, a kašnjenja su, kako su ranije kazali, izazvana “neočekivanim tehničkim problemima kod autorizovanog dobavljača obrazaca”.

“Tehnički problem je otklonjen, te se svi zahtjevi za izdavanje pasoša, rješavaju uobičajenom dinamikom i u skladu sa zakonskim rokovima”, kazali su “Vijestima” juče iz MUP-a.

MUP je, kako su rekli ranije, sa autorizovanim dobavljačem sklopio ugovor o nabavci obrazaca za izdavanje putnih dokumenata 9. maja, a dobavljač je, prema ugovoru, trebalo da obrasce isporuči do 9. oktobra.

Dobavljač je, u međuvremenu, kako su ranije rekli iz MUP-a, obavijestio taj resor da iz opravdanih razloga nastalih usljed tehničkih problema, nije u mogućnosti da ispoštuje taj rok.

“Dugogodišnji, autorizovani dobavljač je MUP-u izvršio isporuku obrazaca pasoša, u prethodno najavljenom roku, 15. novembra, te je u dane vikenda Ministarstvo preduzelo aktivnosti kako bi svi pasoši, po zahtjevima građana, bili odštampani i kako bi građani mogli da iste preuzmu”, kazali su iz tog resora, ne navodeći i ime dobavljača. Prema dostupnim podacima, dugogodišnji dobavljač obrazaca identifikacionih dokumenata, pasoša i ličnih karata, je američka kompanija Entrust Data Card Corporation.