Besplatna užina za 50 djece iz socijalno ugroženih porodica

Škola „Sergije Stanić“ i udruženje Roditelji su prije dvije godine počeli saradnju u ovoj oblasti
650 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice i udruženje Roditelji pokrenuli su inicijativu obezbjeđivanja užine za djecu koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Iz te škole saopšteno je da su inicijativu odmah podržale privatne kompanije Nemesis i Komercijalna banka, koje su odlučile da plate troškove užine za 50 djece, do kraja nastavne godine.

“U prvoj grupi su djeca iz porodica korisnika matrijalnog obezbjeđenja porodice koje su na evidenciji Centra za socijani rad, a koriste servise udruženja Roditelji”. Iz škole i udruženja pozvali su zainteresovane kompanije i organizacije da se jave, kako bi zajedno omogućili da što veći broj djece korinika MOP-a ima ovu vrstu obroka.

“Vjerujemo i da se osnovne škole na teritoriji glavnog grada mogu uključiti i pomoći da jedan dio njihovih đaka dobije besplatnu užinu”.

Škola „Sergije Stanić“ i udruženje Roditelji su prije dvije godine počeli saradnju u ovoj oblasti, kada je Glavni grad i njegov parlament donirao 30 hiljada eura, ali to ipak nije bilo dovoljno da se finansira užina za svu djecu korisnike MOP-a.

“Razgovori sa predstavnicima lokalne uprave su nastavljeni i ove godine, sa ubjeđenjem da će se saradnja biti unaprijeđena. Odlučeno je da se kontaktiraju i društveno odgovorne kompanije koje bi podržale ovaj nadasve human projekat”, kazali su iz škole.

Sve zainteresovane kompanije koje žele da uključe u ovu inicijativu mogu kontaktirati Školu za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ iz Podgorice i udruženje Roditelji na kontakte koji su dostupni na sajtovima https://www.sergije-stanic.me/ i https://www.roditelji.me/.

Bonus video: