MUP: 5,6 miliona za najsavremenija identifikaciona dokumenta

Vlada će u 2020. godini uložiti 4,6 miliona EUR u sistem video nadzora gradova i stacionarne radarske sisteme
1847 pregleda 0 komentar(a)
Za budžet za narednu godinu opredijeljeno 30,8 miliona eura, Foto: MUP
Za budžet za narednu godinu opredijeljeno 30,8 miliona eura, Foto: MUP
Ažurirano: 26.11.2019. 10:43h

Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore je predloženim Zakonom o budžetu za narednu godinu opredijeljeno 30,8 miliona eura, od čega će 5,6 miliona biti upotrijebljeno za izradu najsavremenijih identifikacionih dokumenata građana.

Cilj uvođenja elektronskih ličnih dokumenata je da poslovna i drugi vidovi komunikacije građana budu, kako se navodi, kvalitetniji, jednostavniji i jeftiniji.

Vlada će u 2020. godini uložiti 4,6 miliona eura u sistem video nadzora gradova i stacionarne radarske sisteme.

"Time ćemo imati sigurnije ulice, veću bezbjednost u saobraćaju, bolje rezultate u sprječavanju i razotkrivanju krivičnih djela i prekršaja, bolji preventivni rad, što znači veću sigurnost građana i djece", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će iduće godine biti uloženo 5,1 milion eura za unaprjeđenje granične infrastrukture i jačanje materijalno-tehničkih kapaciteta za nadzor granice.

"Cilj nam je da granice učinimo sigurnijim, da se efikasnije borimo protiv prekograničnog kriminala, da povećamo bezbjednost naše države i građana, ali i da usvajamo standarde Šengena u ovoj oblasti", kaže se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: