Prijava stručnog ispita i preko portala eUprave

Pored tradicionalnog pružanja usluge, korisnicima je olakšan proces podnošenja zahtjeva i omogućeno im je da se prijave i elektronskim putem
696 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prijave za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima moguće je podnijeti i preko portala eUprave www.euprava.me.

Ministarstvo javne uprave (MJU) je na Portalu e-uprave objavilo četiri elektronske usluge i to prijave za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima sa visokom stručnom spremom i za ponovno polaganje stručnog ispita.

Kako je saopšteno, objavljene su i usluge prijava za polaganje stručnog ispita za rad u državnim organima sa srednjom stručnom spremom i za ponovno polaganje.

„Na ovaj način nastojimo da, pored tradicionalnog pružanja usluge, korisnicima olakšamo proces podnošenja zahtjeva i omogućimo im i elektronsku prijavu“, rekli su iz MJU.

Oni su objasnili da korisnici, registrovani mailom na portalu eUprave, pored popunjavanja elektronskog obrasca zahtjeva, prilažu i svu neophodnu dokumentaciju u cilju uspješnog podnošenja zahtjeva.

Polaganje stručno ispita preduslov je za zasnivanje radnog odnosa u javnoj upravi.

Cilj stručnog ispita je utvrđivanje osposobljenosti za obavljanje posla u određenoj profesionalnoj sferi.

Bonus video: