PRIORITETI ZBOG NEVREMENA

Saniraće obale u Herceg Novom i Budvi

Pored navedenih lokacija, u opštini Herceg Novi biće sanirana oštećenja na “Novosadskoj plaži”, dio oko svetionika na vrhu pristaništa “Škver”, dio zida na lokaciji “Vojničke banje”
912 pregleda 0 komentar(a)
Petrovac, Foto: Shutterstock
Petrovac, Foto: Shutterstock

Prioritetne sanacije obale od posljedica nevremena radiće se u opštinama Herceg Novi i Budva, a ukupna vrijednost radova procjenjena je na 30.450 eura.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je raspisalo poziv za hitne sanacije evidentiranih šteta na obalnoj infrastrukturi u zoni morskog dobra, koje će se sanirati odmah po prestanku vremenskih neprilika.

“Shodno popisu obalnih oštećenja od strane kontrolora morskog dobra, najveći obim posla biće izvršen na području Petrovca u opštini Budva. U najkraćem roku biće sanirana oštećenja obalnog zida ispod hotela “Palas” gdje je more opasno ugrozilo dio kamenog obalnog zida. Javno preduzeće će u okviru ovih sanacija izvršiti ponovno postavljanje kamenih poklopnih ploča debljine osam centimetara na parapetnom zidu šetališta u Petrovcu, čije je održavanje u nadležnosti Opštine Budva”, navode u Morskom dobru.

Pored navedenih lokacija, u opštini Herceg Novi biće sanirana oštećenja na “Novosadskoj plaži”, dio oko svetionika na vrhu pristaništa “Škver”, dio zida na lokaciji “Vojničke banje”, obalni plato kupališta pored hotela “Plaža”, oštećenja na kupalištu “Golden Bay”, sanacija kaverni na obalnom zidu kod Vojne bolnice Meljine. Na području opštine Budva biće sanirano oštećenje na obalnom zidu kod Pizane, rekonstruisati metalna kapija na stazi ka plaži Mogren, kao i sanacija kamenih ploča na rigolama uz šetalište na Slovenskoj plaži.

Preporučujemo za Vas