Ivica Todorović na čelu Karijernog centra?

Todorović je kao studentski predstavnik prije nekoliko godina ostao upamćen po incidentu sa profesorom i napadu na kolegu
894 pregleda 7 komentar(a)
Ivica Todorović, Foto: Arhiva Vijesti
Ivica Todorović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.03.2018. 17:06h

Nekadašnji studentski predstavnik Ivica Todorović novi je direktor Karijernog centra Univerziteta Crne Gore, saznaju “Vijesti”.

Taj centar je novi servis UCG za studente, a nudi im karijerno informisanje, usmjeravanje i savjetovanje u oblastima koje izučavaju na fakultetima.

Iz Rektorata nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li će Todorović biti direktor centra i koje su ga reference preporučile za upravljanje ovim segmentom UCG, dok je Todorović potvrdio da će uskoro preuzeti upravljanje centrom.

Rekao je da se prijavio na na javni oglas za tu poziciju zato što ispunjava sve uslove.“I zato što posjedujem reference u saradnji sa poslodavcima i kompanijama, radu sa studentima, prezentaciji kompanija i njihovih poslova i praksi, kao i druga neophodna iskustva i znanja koja bi mogla biti od značaja za unapređivanje rada Karijernog centra UCG”, kazao je on.

Iako odavno nije u studentskim krugovima, Todorović je poznat studentskoj populaciji. Mnoge njegove bivše kolege ali i sadašnje krive prethodne predstavnike za neaktivnost studentske populacije. Todorović se tokom studentskog mandata na hodniku Pravnog fakulteta sukobio sa pokojnim profesorom Slavkom Lukićem. Profesor je sankcionisan novčano, Todorović opomenom.

Todorović je imao i sukob sa kolegom Ivanom Vukićevićem, koji je tvrdio da je napadnut zbog iznesenih stavova u jednoj televizijskoj emisiji, a Todorović je zbog toga je osuđen na 40 dana zatvora.

Upitan da prokomentariše to što mu mnogi bivši i aktuelni predstavnici studenata spočitavaju, Todorović je rekao: “Ja nisam predstavnik studenata već skoro osam godina. Ukoliko to smatrate bitnim, svoj rad smatram veoma dobrim i mislim da većina zvaničnih studentskih predstavnika, kako bivših tako i sadašnjih (a ima ih u tom periodu preko 150), ima isti stav. Mislim da je stav naveden u pitanju tendenciozan i zasnovan na mišljenju neznatnog broja pojedinaca”, zaključio je on.

Bonus video: