Đukanović: Izvjesno da će Crna Gora biti prva naredna članica EU

"U godini kada obilježavamo važne jubileje, 150 godina od osnivanja grada i 75 godina od oslobođenja, prilika je da s pijetetom odamo počast časnim i hrabrim žiteljima Danilovgrada, nosiocima vjekovne crnogorske slobodarske misli i antifašističke ideje"
2833 pregleda 22 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Izvjesno da će Crna Gora biti biti prva naredna članica Evropske unije (EU), poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore uputio čestitku povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad, predsjednici Zorici Kovačevič, predsjedniku Skupštine opštine Zoranu Boškoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Danilovgrada uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"U godini kada obilježavamo važne jubileje, 150 godina od osnivanja grada i 75 godina od oslobođenja, prilika je da s pijetetom odamo počast časnim i hrabrim žiteljima Danilovgrada, nosiocima vjekovne crnogorske slobodarske misli i antifašističke ideje. Upravo su te tekovine bile osnov za demokratski razvoj savremene Crne Gore, koja je obnovila nezavisnost, postala članica NATO-a i u procesu pregovora sa EU napredovala toliko da je izvjesno da će biti prva naredna članica, čemu su Danilovgrađani dali veoma vrijedan doprinos", istakao je Đukanović.

On je dodao da kvalitetnim i održivim upravljanjem raspoloživim resursima, kao i mudrom politikom unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja domaćih i stranih investitora, Danilovgrad poprima obrise modernog, rastućeg grada, čime predstavlja uzor i drugim opštinama u Crnoj Gori.

"Uvjeren sam da će se realizacijom započetih i planiranih infrastrukturnih projekata, kao i nastavkom politike podrške malim i srednjim preduzećima, obezbijediti kontinuitet dinamičnog razvoja grada, stvaranja novih radnih mjesta i sve boljeg ambijenta za dobar životni standard građana", naveo je Đukanović u čestitki.

Bonus video: