Novaković Đurović: Opštine netranspatentno dodjeljuju novac NVO

Projekat "Moja zajednica -Snažna zajednica!" finansira Evropska unija u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016, a kofinansira Ministarstvo javne uprave
1260 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Savo Prelević
Sa konferencije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2019. 11:37h

Izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija Ana Novaković Đurović kazala je da mnoge Opštine dodjeljuju novac NVO selektivno, odnosno netransparentno.

Ona je to kazala na konferenciji "Moja zajednica -Snažna zajednica", koja je počela u hotelu "Podgorica".

Ana Novaković Đurović
Ana Novaković Đurović(Foto: Savo Prelević)

Projekat "Moja zajednica - Snažna zajednica!" finansira Evropska unija u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović je istakla je da je saradnja sa NVO veoma važna za razvoj lokalnih uprava i ojačava normativno pravnih akata.

Suzana Pribilović
Suzana Pribilović(Foto: Savo Prelević)

Pomoćnik generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore Saša Šćekić je kazao da očekuje da i u narednom periodu nastave saradnju sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija.

Pribilović je naglasila da je dosadašnja praksa pokazala da saradnja NVO organizacija i lokalnih vlasti je posebno važan mehanizam aktivnog uključivanja građana u proces kreiranja javnih politika.

Bonus video: