Tivat u saobraćajnom kolapsu

Na Jadranskoj magistrali kroz Tivta u pravcu Budve kolone su kilometarske jer se neko u Direkciji za saobraćaj Crne Gore baš sada, dok su radovi na glavnoj gradskoj raskrnici u toku, sjetio da pošalje građevinsku operativu u Kavu i Vrijes gdje su radnici i mašine strugali nekoliko stotina metara dužine tzv. habajućeg sloja asfalta i pripremali kolovoz magistrale za novo asfaltiranje
2691 pregleda 2 komentar(a)
Tivat danas, Foto: Siniša Luković
Tivat danas, Foto: Siniša Luković

Zbog istovremenih radova na više mjesta duž Jadranske magistrale kroz Tivat, taj grad je danas u potpunom saobraćajnom kolapsu.

Zatvaranje glavne raskrsnice i ulaza u centar grada kod stare zgrade Opštine zbog početka radova na njenoj rekonstrukciji u kružni tok, nije pratila i odgovarajuća organizacija saobraćaja na ostatku ulica u središtu Tivta. Zbog toga se svi oni koji se nekako uspiju probiti do centra grada, iz njega ponovno na magistralu mogu „izvući“ samo na raskrnici kod supermarketa „Helada“ u Kalimanju gdje vlada opšti kolaps jer tokom jutra nije bilo nikoga od saobraćajne ili Komunalne pllicije da kako-tako reguliše saobraćaj.

Tivat danas
Tivat danas(Foto: Siniša Luković)

Na Jadranskoj magistrali kroz Tivta u pravcu Budve kolone su kilometarske jer se neko u Direkciji za saobraćaj Crne Gore baš sada, dok su radovi na glavnoj gradskoj raskrnici u toku, sjetio da pošalje građevinsku operativu u Kavu i Vrijes gdje su radnici i mašine strugali nekoliko stotina metara dužine tzv. habajućeg sloja asfalta i pripremali kolovoz magistrale za novo asfaltiranje. To je, u kombinaciji sa zatvaranjem raskrnice kod star zgrade Opštine, dovelo do opšteg haosa koji se tek jedva počeo pomalo „raspetljavati“ kada su se oko 13 sati na terenu pojavili komunalni policajci i komunalni inspektori Opštine Tivat, pokušavajući da kako-tako regulišu protok vozila.

Opština Tivat kao investitor radova na raskrnici nije se potrudila da privremenim izmjenama režima saobraćaja sa jednosmjernog na dvosmjerni u dijelu Njegoševe ulice, makar djelimično poboljša protočnost saobraćaja prema Seljanovu preko Porto Montenegra. Istovremeno, jedna traka Jadranske magistrale na Seljanovu u dužini od oko 300 metara od Bokeške do Zagrebačke ulice već skoro mjeesec dana je prekopana zbog izgradnje atmosferske kanalizacije, što dodatno otežava odvijanje saobraćaja prema tom dijelu grada, Lastvi i Lepetanima, a za sada nema naznaka kada će se taj dio magistrale kao i većina ulica na Seljanovu - takođe prekopanih radi gradnje kanalizacije, ponovno asfaltirati.

Tivat danas
Tivat danas(Foto: Siniša Luković)

Opštinari su inače, od izvođača radova na rekosntrukciji aksrnice kod stare zgrade Opštine u kružni tok - podgoričke kompanije „Vukotić Trade“, zahtijevali da organizuje obavljenje radova u dvije smjene, a ugovorom je predviđeno da se taj posao koji je zvanično počeo prekjuče, mora završiti u roku od 65 dana. Tivćane tako, po svemu sudeći čekaju najmanje dva „paklena“ mjeseca kada je odvijanje saobraćaja u tom gradu u pitanju.

Bonus video: