Zaposleni u preduzeću Komunalne usluge organizovati štrajk upozorenja

Odluku o stupanju u štrajk juče je potpisalo 37 od 55 radnika koliko ih je zaposleno u tom preduuzeću
925 pregleda 0 komentar(a)
Groblje Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Groblje Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti

Zaposleni u opštinskom preduzeću Komunalne usluge danas će organizovati štrajk upozorenja, kako bi ukazali na tešku situaciju u kojoj se nalaze. Štrajk će biti organizovan u prostorijama radne jedinice Pogrebne usluge danas u vremenu od 13.30 do 14.30 časova.

Zaposlenima se duguje jedanaest zarada.

“Situacija je izuzetno teška. Štrajk je posljedica stanja u kome se nalazimo, a ne politička pozadina, kako je izjavio predsjednik Opštine Igor Golubović. Poštovani predsjedničke Opštine niste se našli u ovakvoj situaciji, zato nemate sluha za radnike. Radnici traže platu, a ne izbore. Zašto miješate politiku i politizujete stvari, skrećete sa teme. Molimo Vas da se osvrnete na srž problema, jer ovim samo otežavate izuzetno tešku situaciju radnika. Zar nije apsurd vaša izjava da je sve politička pozadina, a radnici nijesu primili 11 plata. Razmislite da li gladni ljudi razmišljaju politički ili su njihove misli usmjerene na iznalaženje načina za puko preživljavanje njih i njhovih porodica”, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora DOO Komunalne usluge.

Odluku o stupanju u štrajk juče je potpisalo 37 od 55 radnika koliko ih je zaposleno u tom preduuzeću.

Štrajk u Komunalnim uslugama prvi su najavila šestorica zaposlenih u radnoj jedinici pogrebne usluge, koji su u ponedaljek odbili da rade dok im rukovodstvo ne isplati makar dvije, od 11 zaostalih zarada.

Zaposleni traže da im se do Nove godine isplate dvije zaostale zarade, a nakon toga jedna redovna i jedna zaostala zarada.

Radnici traže da se u preduzeću izabere izvršni direktor, s obzirom da je to mjesto već duže upražnjeno.

Vršilac dužnosti direktora Tanja Vučetić nedavno je podnijela ostavku.

Zapoleni traže od rukovodstva preduzeća da se ne pokreće disciplinski postupak protiv šest zaposlenih koji su započeli štrajk kao i jednakost u isplati zarada.

Radnici će najkasnije za pet dana stupiti u štrajk ukoliko rukovodstvo preduzeća ne ispuni njihove zahtjeve.

Bonus video: