Canović: Loše vrijeme stopiralo postavljanje senzora za "Smart siti"

Pilot projektom, kako su „Vijesti” ranije najavile, biće obuhvaćena ulica Miljana Vukova ili popularna Zlatarska i ulica Novaka Miloševa, a senzori će javljati građanima koja su parking mjesta slobodna
127 pregleda 1 komentar(a)
Nusret Canović, Foto: Zoran Đurić
Nusret Canović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.03.2018. 09:54h

Direktor preduzeća „Parking servis” Nusret Canović kazao je da postavljanje senzora za pilot projekat „Smart siti” još nije završeno, da je dosta posla odrađeno, ali da je radove stopiralo loše vrijeme.

„Vremenske prilike su nas onemogućile sa nastavkom radova. Preostalo je da se senzori postave u dijelu ulice Miljana Vukova”, kazao je Canović.

Pilot projektom, kako su „Vijesti” ranije najavile, biće obuhvaćena ulica Miljana Vukova ili popularna Zlatarska i ulica Novaka Miloševa, a senzori će javljati građanima koja su parking mjesta slobodna.

„Pored toga, radove možemo da izvodimo samo vikendom, kada nijesu velike gužve, pa nam je i to ograničenje”, kazao je Canović. Objasnio je da će na početku pomenutih ulica biti postavljeni displeji, na kojima će građani moći da vide gdje su ta slobodna parking mjesta.

On je kazao da se senzori postavljaju ispod asfalta, a biće napravljena i aplikacija na njihovom sajtu, koju će korisnici moći da skinu i preko nje dobiju informacije o slobodnim parking mjestima.

“To je pilot projekat, da vidimo kako će funkcionisati, ali se nadam da će i na drugim lokacijama moći da se senzori postave”, kazao je Canović.

On smatra da će na taj vozačima biti omogućen bolji pregled slobodnih parking mjesta, a saobraćaj će bolje funkcionisati i uticaće da se gužve smanje.

Postavljanje instalacija i senzora za pilot projekat „Smart siti” počelo je 10. i 11. februara.

Bonus video: