Bogdanović: Sloga i uvažavanje osnova su savremene Crne Gore

Božić je, kako stoji u čestitki, vrijeme kada se “podsjećamo tolerancije i uvažavanja, kao temeljnih vrijednosti na kojima počiva savremeno crnogorsko društvo”
798 pregleda 2 komentar(a)
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku nadbiskupu barskom i privremenom upravitelju Biskupije Kotor monsinjoru Roku Đonlešaju i svim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru.

Božić je, kako stoji u čestitki, vrijeme kada se “podsjećamo tolerancije i uvažavanja, kao temeljnih vrijednosti na kojima počiva savremeno crnogorsko društvo”.

"Sveštenstvu i vjernicima želim da Božić provedu u miru i radosti, inspirisani hrišćanskim vrijednostima. Neka ovaj praznik još jednom ukaže kako su sloga i uzajamno uvažavanje temelj sadašnjice i budućnosti, koju gradimo zajedno, poštujući bogatstvo različitosti i cijeneći multikonfesionalnost kao jednu od najvećih dragocjenosti našeg društva. U to ime, upućujem Vam srdačne čestitke, uz želju da Božić provedete sa najdražima, dijeleći prazničnu radost - stoji, uz ostalo, u čestitki", kazao je Bogdanović.

Bonus video: