Pukovnikov uspješan „nišan“ fotoaparatom

Riječ je o foto konkursu vojnih penzionera „Planeta Zemlja - naš zajednički dom. Ljepota će spasiti svijet“
1729 pregleda 1 komentar(a)
Škrčko jezero, Durmitor, Foto: Dobrislav Bajović
Škrčko jezero, Durmitor, Foto: Dobrislav Bajović

Nikšićanin Dobrislav Bajović, pukovnik u penziji, planinar, fotograf i veliki ljubitelj prirode, već treću godinu zaredom osvaja prvu nagradu za najbolju fotografiju na međunarodnom foto konkursu.

Riječ je o foto konkursu vojnih penzionera „Planeta Zemlja - naš zajednički dom. Ljepota će spasiti svijet“, koji organizuje Međunarodna konfederacija generala, admirala i rezervnih oficira (ICO).

„Ove godine je konkurencija bila izuzetno jaka. U izbor za nagradu učestvovala su 23 fotografa iz 19 zemalja, sa 115 fotografija. Učestvovao sam sa pet fotografija koje prikazuju ljepote prirode Crne Gore. Iskreno, nijesam baš očekivao da ću treći put uzastopno osvojiti nagradu, ali se dogodilo. Za mene ova nagrada znači mnogo jer na naljepši mogući načim prezentujem sebe i prirodu Crne Gore“, kazao je Bajović za „Vijesti“.

Najstariji učesnik foto konkursa bio je devedesetdevetogodišnji Fizuli Zakizade iz Azerbejdžana koji je osvojio diplomu trećeg stepena.

„Autori fotografija pružili su nam priliku da krenemo u fascinantan put u svijet fotografija na kojima su uspjeli da zabilježe životne trenutke koje su 'pogodili' ljepotom, neobičnošću ili istorijom. Zabilježeni životni trenuci su stvar prošlosti, sada su u sjećanju“, stoji u obrazloženju pomenute Konfederacije.

Bonus video: