Radnici Komunalnih usluga iz Pljevalja od 31. decembra u štrajku

Zaposleni traže da im se do Nove godine isplate dvije zaostale zarade, a nakon toga jedna redovna i jedna zaostala zarada
926 pregleda 0 komentar(a)
Sa ranijeg zbora radnika Komunalnih usluga, Foto: Goran Malidžan
Sa ranijeg zbora radnika Komunalnih usluga, Foto: Goran Malidžan

Zaposleni u preduzeću Komunalne usluge odlučili su da stupe u štrajk 31. decembra jer nisu zadovoljni ishodom današnjeg sastanka sa predstavnicima Sekretarijata za stambeno komunalne poslove Opštine Pljevlja.

Radnici su kako je navedeno u saopštenju jednoglasno donijelu odluku da stupe u štrajk, ostajući pri svojim zahtjevima koje su prije desetak dana dostavili rukovodstvu preduzeća.

"Nadamo se da će naši zahtjevi biti ispunjeni i da do štrajka neće doći", navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Zaposleni traže da im se do Nove godine isplate dvije zaostale zarade, a nakon toga jedna redovna i jedna zaostala zarada.

Traže da se u preduzeću izabere izvršni direktor, s obzirom da je to mjesto već duže upražnjeno, nakon što je vršilac dužnosti direktora Tanja Vučetić nedavno podnijela ostavku.

Od rukovodstva traže da ne pokreće disciplinski postupak protiv šest zaposlenih u Pogrebnim uslugama koji su započeli štrajk kao i jednakost u isplati zarada.

Zaposleni su "Vijestima" kazali da su im iz Sekretarijata nudili samo isplatu druge polovinu zarade za januar ove godine.

Sekretarijat je pripremio i odluku kojom bi se preduzeću Komunalne usluge retroaktivno isplatilo 71.000 eura po osnovu troškova koje je preduzeće imalo za vrijeme dvogodišnjeg nenaplaćivanj parkinga u podzemnoj garaži, nakon njenog otvaranja prije nekoliko godina.

Odluku o tome trebalo bi da donesu odbornici na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Ukoliko bude usvojena odluka stekli bi se uslovi da se zaposlenima u Komunalnim uslugama isplate dvije zaostale zarade.

Zaposlenima se duguje jedanaest zarada, a prije nekoliko dana poslednja im je isplaćena polovina zarade za januar ove godine.

Radnici su predhodne sedmice organizovali i jednosatni štrajk upozorenja, kako bi skrenuli pažnju na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalaze.

Odluku o stupanju u štrrajk potpisalo 37 od ukupno 55 radnika koliko ih je zaposleno u tom preduuzeću.

Odbor direktora nedavno je za direktora preduuzeća izabrao Dragišu Džarića, ali će on stupiti na tu dužnost tek nakon što Skupština da saglasnost na njegovo imenovanje.

Osim Džarića za mjesto direktora konkurisao je bivši direktor preduzeća Čistoća Haris Krupa, Zorica Bošković i Milica Božović.

Bonus video: