Nema kartona za Bugarin, ASK ćuti o tome je li prekršila zakon

Bugarin je do aprila 2017. godine kao direktorica Direktorata za upravne unutrašnje poslove MUP-a bila javni funkcioner
2337 pregleda 1 komentar(a)
Bugarin, Foto: Luka Zeković
Bugarin, Foto: Luka Zeković

Agencija za sprečavanje korupcije ne odgovara u vezi sa tim da li će pokretati postupak protiv suspendovane službenice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Sandre Bugarin zbog sumnje da je prekršila Zakon o sprečavanju korupcije.

Bugarin je do aprila 2017. godine kao direktorica Direktorata za upravne unutrašnje poslove MUP-a bila javni funkcioner.

Prema članu 23 Zakona o sprečavanju korupcije, javni funkcioner dužan je da u roku od 30 dana od dana prestanka funkcije o tome obavijesti Agenciju i podnese imovinski karton, što je Bugarin i uradila.

Istim članom je propisano da je funkcioner kome je prestala funkcija dužan da jednom godišnje u naredne dvije godine dostavi imovinski karton.

Međutim, tog kartona za Bugarin nema u registru Agencije.

Ni Bugarin ali ni iz Agencije nisu odgovorili da li je ispunila tu zakonsku obavezu. Novačana kazna za kršenje ovog Zakona kreće se od 500 do 2.000 eura.

Bugarin od ponedjeljka ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ona je suspendovana do okončanja disciplinskog postupka, kazali su “Vijestima” iz MUP-a, nakon što je ona na društvenoj mreži Fejsbuk učesnike vjerskog skupa u Nikšiću nazvala “ovcama”.

Nakon toga ona je objavila izvinjenje.

Prema kartonu, Bugarin je na čelu Direkcije za azil primala 795 eura mjesečno.

Bonus video: