Lalović: U bolnicu nije primljen niko sa prelomom kuka i ključne kosti kako je to saopštila MCP

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Eduar Lalović kazao je da je među onima koji su primljeni u bolnicu i jedan policajac
11153 pregleda 9 komentar(a)
Opšta bolnica Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Opšta bolnica Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.12.2019. 13:47h

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Eduar Lalović kazao je da tokom noći i jutra u tu bolnicu niko nije primljen sa prelomom kuka i ključne kosti kako je to u svom saopštenju navela Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP).

On je rekao da su u bolnicu primljene četiri osobe, koji su akteri sinoćne blokade puta na mostu u Đurđevića Tari.

Među njima je i jedan policajac.

"Prema izvještaju koji sam dobio od doktora, koji je do jutros do sedam sati bio dežurni ljakar, u bolnicu su dovedene četiri osobe. Među povrijeđenima je bio i jedan policajac. Svi su imali lake tjelesne povrede i nakon pregleda u pljevaljskoj bolnici otpušteni su kućama", rekao je Lalović "Vijestima".

Gadžo: Kod policajca dijagnostifikovano nagnječenje grudnog koša, bez preloma rebara

Dežurni ljekar na hiruškom odjeljenju u Opštoj bolnici u Pljevljima Ernes Gadžo rekao je da su rano jutros primljene četiri osobe sa lakšim povredama, od kojih je jedan policajac.

On je kazao da su te osobe primljene u bolnicu nakon demonstracija na mostu Đurđevića Tara, zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

"Nakon obavljenog pregleda, kod policajca je dijagnostifikovano nagnječenje grudnog koša, bez preloma rebara", rekao je Gadžo.

Prema njegovim riječima, kod jednog učesnika dijagnostifikovano je nagnječenje kuka i nosne kosti bez preloma, dok su dvojica imali nagnječenje lijevog grudnog koša, takođe bez preloma.

On je kazao da je pacijentima data terapija i da su svi pušteni kući, jer nije bilo nikakvih indikacija zbog kojih bi morali da provedu noć u bolnici.

"S obzirom na to da sam skoro 30 godina u ovom poslu i da dežurstva znaju da budu dosta teška i naporna, ovo dežurstvo je bilo poprilično mirno", zaključio je Gadžo.

Bonus video: