Pljevljaci u velikom broju prošetali ulicama grada

Pljevaljski odbor za odbranu svetnja saopštio je da se narod ne okuplja na molitvu i litiju da ratuje protiv “narodne policije koju mi plaćamo da nas štiti, već da se okupljaju da isprave nepravdu koja je Zakonom o slobodi vjeroispovjesti nanijeta našoj Ckvi"
15256 pregleda 25 komentar(a)

Veliki broj građana i večeras se okupio u Pljevljima protestujući protiv izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Kao i predhodnih večeri i noćas je služen moleban u crkvi Svete Petke, a potom je litija prošla ulicama grada do zgrade Opštine i nazad do crkve.

Sve vrijeme trajanja litije sveštenici su pjevali crkvene pjesme, a čuli su se i povici "Ne damo svetinje" i "Milo lopove.

Pljevaljski odbor za odbranu svetnja saopštio je da se narod ne okuplja na molitvu i litiju da ratuje protiv “narodne policije koju mi plaćamo da nas štiti, već da se okupljaju da isprave nepravdu koja je Zakonom o slobodi vjeroispovjesti nanijeta našoj Ckvi". Kazali su da neće odustati "sve dok ne stanu u kraj bezumlju koje nas je zadesilo".

Brojnošću, ističe odbor Pljevljaci su pokazali da su "u potpunosti svjesni opasnosti koja prijeti Srpskoj pravoslavnoj crkvi od silom izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti".

Nadležnim vlastima poručili su da odustati neće dok Vlada ne povuče sporni zakon i dok ne budu uvjereni da će imovina Srpke pravoslavne crkve biti zaštićena.

Bonus video: