Uprava policije: Hvala građanima na mirnim okupljanjima

"Kolegijum je utvrdio Plan aktivnosti obezbjeđenja svih javnih okupljanja na Badnji dan kako bi svi građani mogli mirno i bez ograničenja obilježiti ovaj pravoslavni praznik"
34564 pregleda 83 komentar(a)
Sa kolegijuma Uprave policije, Foto: Uprava policije
Sa kolegijuma Uprave policije, Foto: Uprava policije

Javna okupljanja povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica protiču u najboljem redu i u skladu sa Zakonom, saopšteno je iz Uprave policije.

"Uprava policije je zahvalna građanima na mirnim okupljanjima kojim potvrđuju da je Crna Gora država u kojoj se mogu slobodno ispoljavati različita mišljenja", saopšteno je nakon kolegijuma Uprave policije.

Navodi se i da se "i pored velikog broja dezinformacija, lažnih vijesti pa i otvorenih najava o incidentima kolegijum konstatuje da svi događaji protiču u najboljem redu i u skladu sa Zakonom".

"Kolegijum je utvrdio Plan aktivnosti obezbjeđenja svih javnih okupljanja na Badnji dan kako bi svi građani mogli mirno i bez ograničenja obilježiti ovaj pravoslavni praznik. Kolegijum se zahvaljuje svih pripadnicima Uprave policije na profesionalnom angažovanju i doprinosu stabilnosti, miru i sigurnosti građana i države Crne Gore"", saopšteno je iz Uprave policije

Bonus video: