Dio Lješanske nahije danima bez vode: Česme suve zbog kvara na cijevima

“Ekipa je izvršila detaljnu provjeru cjevovoda u Lješanskoj nahiji. Konstatovan je kvar koji će, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, biti saniran do kraja nedjelje”, kazali su iz “Vodovoda”
1172 pregleda 0 komentar(a)
Dio Lješanske nahije, Foto: Boris Pejović
Dio Lješanske nahije, Foto: Boris Pejović

Kvar na vodovodnoj mreži usljed kojeg je dio Lješanske nahije danima bez vode, biće otklonjen do kraja sedmice, kazali su “Vijestima” iz podgoričkog “Vodovoda”.

Mještani sela Brežine u Lješanskoj nahiji i prošle sedmice žalili su se da nemaju vode.

Iz preduzeća “Vodovod” kazali su da su po prijavi mještana, prošle sedmice u više navrata izlazili na teren i otklanjali kvarove na mreži.

Mještani su se potom žalili i na slab pritisak ili nestanak vode, pa su nadležne službe tokom vikenda izvršile detaljnu provjeru cjevovoda.

“Ekipa je izvršila detaljnu provjeru cjevovoda u Lješanskoj nahiji. Konstatovan je kvar koji će, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, biti saniran do kraja nedjelje”, kazali su iz “Vodovoda”.

Podsjetili su da je u lješanski vodovod lani uloženo oko 250.000 eura, od čega 110.000 na rekonstrukciju 5,2 km sekundarne vodovodne mreže za sela Bigor i Brežine.

Izgradnja mreže, kako su naveli, završena je i u toku je prespajanje potrošača sa starog na novi cjevovod.

“Navedenim radovima, koji su podrazumijevali zamjenu dotrajalog azbest cementnog cjevovoda, omogućiće se kvalitetnije i sigurnije vodosnabdijevanje potrošača ovog područja. Očekujemo da će do polovine februara svi potrošači biti prespojeni na novi cjevovod, kada će stari biti ukinut, a do tada će Vodovod činiti sve kako bi mještani ovog područja imali uredno vodosnabdijevanje”, saopštili su iz “Vodovoda i kanalizacije”.

Bonus video: