Večerašnja litija u Pljevljima bez duhovne muzike i skandiranja

“Povodom tragičnog događaja koji je zadesio naše sugrađanje, Pljevaljski odbor za odbranu svetinja izražava duboko saučešće ožalošćenim porodicama"
2452 pregleda 3 komentar(a)
Pljevlja, ilustracija, Foto: Goran Malidžan, Goran Malidžan, Goran Malidžan
Pljevlja, ilustracija, Foto: Goran Malidžan, Goran Malidžan, Goran Malidžan

Litija koja će večeras biti organizovana na ulicama Pljevalja, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti , proteći će bez duhovne muzike i skadniranja u znak pijeteta prema sugrađanima koji su sinoć tragično izgubili život.

“Povodom tragičnog događaja koji je zadesio naše sugrađanje, Pljevaljski odbor za odbranu svetinja izražava duboko saučešće ožalošćenim porodicama. Istovremeno, obavještavamo da ćemo večerašnjim krsnim hodom u miru i tišini na dostojanstven način pokazati nepokolebljivost u borbi za odbranu naših svetinja, kao i pijetet i poštovanje prema našim sugrađanima”, navodi se u saopštenju Odbora.

Poznati pljevaljski pjevač narodnih pjesama Nežad Delić(66) ubijen je sinoć poslije 22 sata, u svojoj kući u Boljaničkoj ulici u Pljevljima.

Delića je usmrtio njegov deset godina mlađi rođak, A.J. koji je nakon ubistva 50 metara dalje od kuće Delića izvršio samoubistvo.

Bonus video: