Epohalna groteska Opštine

U najmanju ruku je neumjesno i smiješno da novinara za navodni neprofesionalizam proziva neko ko je oličenje netransparentosti i sumnjivog kredibiliteta u radu
1669 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada SO Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Zgrada SO Tivat, Foto: Siniša Luković, Siniša Luković, Siniša Luković
Ažurirano: 14.02.2020. 09:12h

Nekadašnja novinarka i voditeljka YU info televizije iz Beograda Vanja Gavrovski nije portparol, ali radi u PR službi Opštine Tivat, tvrdi kabinet gradonačelnika dr Siniše Kusovca, konstatujući da u tome nema ništa “epohalno“.

Naravno da nema, jer se ona u PR službi Opštine Tivat vjerovatno bavi borbom protiv palminog surlaša i koronavirusa, epohalnim postavljenjem čak osam klupa na javnim površinama ili kupovinom sijalica za javnu rasvjetu, a ne formulisanjem zvaničnih nastupa lokalne uprave pred javnošću. što je djelokrug rada PR službe i portparola (stalnog ili privremenog) neke institucije.

Stepen intelektualne insuficijentnosti nekoga ko ovako „postavi odbranu“ od, za njega neprijatnog, novinskog članka može se mjeriti samo sa uzaludnošću njegovog očekivanja da novinarsku znatiželju neće izazvati angažovanje u PR službi lokalne uprave, koju vodi “suverenistički i ultracrnogorski“ DPS, kadra koji je bio prepoznatljivo medijsko lice “vojno JUL-ovske televizije“. Za one koji ne pamte period s početka ovog vjeka, tako je, naime, taj isti DPS tada krstio nekadašnjeg poslodavca gđe Gavrovski - televiziju Vlade SRJ - YUinfo, optužujući tu TV stanicu je da je „oružje u rukama onih koji su protiv crnogorske nezavisnosti“. G. Kusovac bi morao da to ima u vidu kada već koristi gradonačelnička ovlašćenja da mojim i parama ostalih građana Tivta, plaća razne sebi bliske kadrove koje u Opštini nagomilava i angažuje bez javnih konkursa i oglasa, sklapanjem ugovora o djelu. I pritom sebi i DPS-u politički „puca u nogu“, a što Kusovac prilično redovno i vrlo ažurno radi, taman kao da je (božemioprosti) neki žestoki opozicionar, a ne član vladajuće partije koja se upravo bori za još jedan mandat na čelu lokalne uprave...

U najmanju ruku je neumjesno i smiješno da novinara za navodni neprofesionalizam proziva neko ko je oličenje netransparentosti i sumnjivog kredibiliteta u radu, ko ne odgovara na pitanja novinara, zahtjeve za slobodan pristup informacijama i ko ne objavjuje na sajtu Opštine ni sve ugovore koje ta lokalna uprava sklapa, uključujući tu i ugovor o djelu sa gđom Gavrovski.

Povezani članci

13. Februar 2020.

Opština nije dobila novog portparola

11. Februar 2020.

Gavrovski portparol Opštine Tivat

Siniša Luković, novinar ND Vijesti

Bonus video: