Krivolov na Rijeci Crnojevića: Izvučeno sedam vrša za izlov ribe

"Zaplijenjenu ribu, nadzornici su vratili u vodu, dok će protiv NN lica biti procesuirana prijava nadležnim organima. U vezi sa oborenom infotablom na istoj lokaciji, Služba zaštite je istu ispravila, i u najskorijem roku će je na propisan način učvrstiti", navodi se u saopštenju NPCG
6355 pregleda 4 komentar(a)
Nelegalan ulov, Foto: Čitalac Vijesti
Nelegalan ulov, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 16.02.2020. 16:08h

U zoni strogog ribolovnog zabrana, na Rijeci Crnojevića, neposredno ispod restorana, turisti su danas zabilježeli zabranjen način lova vršama.

Na fotografijama koje su dostavili "Vijestima", u vršama se vidi velika količina riblje mlađi.

Pojasnili su da su da je u vršama mlađe ukljeve i brcaka.

"Zapanjeni smo ovoliko nebrigom ljudi koji bi trebali da se staraju o ovome. Tabla na kojoj piše da je ribolov zabranjen do 15. maja 2021. godine polomljena je i obaljena na zemlju, a odmah ispod toga su vrse pune riblje mlađi. Ovo je problem koji nije teško riješiti, ako nadležni iz Nacionalnog parka to hoće", kazao je Vijestima jedan od turista.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), danas tokom kontrole prostora, a nakon objave informacije na Portalu "Vijesti", nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero obišli su reon Rijeke Crnojevića i iz vode izvukli sedam vrša za izlov ribe.

"Zaplijenjenu ribu, nadzornici su vratili u vodu, dok će protiv NN lica biti procesuirana prijava nadležnim organima. U vezi sa oborenom infotablom na istoj lokaciji, Služba zaštite je istu ispravila, i u najskorijem roku će je na propisan način učvrstiti", navodi se u saopštenju NPCG.

Dodaje se da Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve savjesne građane da se suzdrže od obavljana nezakonitih aktivnosti u zaštićenim područjima i da svojim odgovornim odnosom prema ukupnim vrijednostima doprinesu njihovom trajnom očuvanju.

"Zaštita i očuvanje najznačajnjih vrijednosti nacionalnih parkova podrazumjeva uključivanje svih nadležnih subjekata, a danas, još više, i savjesno djelovanje svih njenih građana pri čemu je i uloga medija, kao u ovom slučaju, jednako važna. U cilju efikasnijeg djelovanja u cilju suzbijanja nezakonitih aktivnosti, JPNPCG podsjeća da svi građani mogu prijaviti iste, na broj telefona Call centra 067 000 825", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: